Az előző postban egy NHL mérkőzéssel búcsúztam, illetve azzal is kezdtem, most pedig kis híján azzal is folytatom. Szinte hihetetlen, milyen ütemben röppen tova az idő, hiszen pontosan 1 hete léptem ki a Jobing.com aréna kapuján… Különösen aggasztó az idő múlása, ha az asztalon –képzeletben – tornyosuló tennivalók sokaságára nézek lelki szemeimmel. Tetézi csak az időhiányt, hogy a következő 10 nap bizony sok mindenről szólhat – az arizonai látnivalók széleskörű megismerésétől a vadonban vagy éppen az LA-i gettóban eltévedt, kétségbeesett  ember viselkedéskultúrájának megismerésén keresztül a magyar-szlovák barátság elmélyítéséig -, kivéve a civilizáció épüléséhez való tevékeny hozzájárulást. Tovább után utitervek és kaktuszok! 

Ígértem, hogy az itteni tapasztalatokról igyekszek beszámolni, elsősorban az építőjellegű dolgokat megragadva. Nos: soha, de soha ne rúgjunk bele egy kaktuszba, ugyanis a törzsfejlődés korai szakaszában megakadt és látszólag lomha élőlények roppant mód agresszívak tudnak lenni. Nevezetesen játszi könnyedséggel hatolnak át egy bőr Adidas focicsukán, hogy aztán tüskéikkel tövig beletörve alaposan megnehezítsék annak levételét a kéretlen szegecselésnek hála. Rosszabb, mint egy drótkerítésen fennakadni, de a látványhoz képest kevéssé fáj. Meglehetősen érdekes élmény kifele húzva a 2cm-s tüskét nézni, hogy ez még mind az ember lábában volt. A dolog érdekessége, hogy nem volt célom a kaktusszal kilőni a rövid felsőt – Henry-san meg pláne nem, az fájt volna igazán -, egyszerűen a szemem sarkából a félhomályban bokornak néztem, és sikeresen belehúztam a lábam, majd meglepetésemben korrigálva a mozdulaton a másikkal már telibe küldtem… Erről ennyit, megvolt a heti vészhelyzet, a cipőt 15 perc alatt leműtöttük… 

Az eljövő 10 napban tiszteletét szedi lakhelyemen ZS mester és szüleim ifjabbik gyermeke, Ronny, így nem tehetünk mást, mint eme rendkívül rövid időtartamba belesűrítjük a nem kicsi kiterjedésű térség minden látnivalóját. Hálókocsink nem lévén ez elég komoly tervezést igényel, és mondhatnánk, hogy igencsak az ideális íven hasítunk majd, ami a checkpointok elérését illeti. Minden este más szállás – neten foglalva természetesen -, minden nap más látnivaló, minden nap egy halom megteendő kilométer. A kezdés holnap Phonixben lesz a nemzetközi reptéren, majd a hétvégére le is táborozunk a világ egyik legunalmasabb nagyvárosában. Fiatal állam még fiatalabb városáról lévén szó, nem fogjuk megtekinteni az egykori királyi palotát, sem a történelmi belvárost, sem az antik műemlékeket, ellenben jegyünk van a modern kori gladiátorjátékokra – Coyotes – Flyers és Suns – Pistons -, besétálunk a Colosseumba – University of Phoenix Stadium -, és meglovagoljuk a vidék szilaj paripáit – off-road túrára megyünk Hummerekkel és Rangerekkel! Mindezt tesszük DC és Fernando társaságában, hogy aztán vasárnap éjjel „haza” érjünk a hatalmas faluba, Tucsonba, ahol ZS kérésére berúgjuk a lengőajtót az egyik Steak House teraszáról belépve, kifosztjuk a helyi Best Buy-t és felmarkoljuk az ehetetlen kaják alapanyagait valamelyik remek supermarketban. 

Az igazi ereszd el a hajam kedd hajnalban kezdődik, útitársaink Janka és Michael, szlovák kollégáim lesznek, felnyergelt paripánk pedig egy mindösszesen 537$-ért rendelkezésünkre bocsátott Dodge Charger (legalábbis ezért imádkozunk, mert lehet csak azonos kategóriába eső, lényegesen kevésbé impresszív Chevi Impalat kapunk, mint anno a nemzet Lalija, persze újabb kiadásban:) )

1.etap: 900 km, Tucson – Chinle: Sedona és Meteor kráter megállók

2.etap: 200km, Chinle – Kayenta: Canyon de Chelly, Monument Valley, avagy ahol John Vayne is lovagolt, mi ott szántjuk majd a port.

 3.etap: 500km, Kayenta – Williams: Grand Canyon, Antalope Canyon, avagy a legnagyobb látnivaló, és az egyik legkülönlegesebb, bár ez utóbbit szinte senki nem is ismeri.

4.etap: 300km, Williams – Vegas: Hoover Dam, Vegas, avagy monumentalitás, csillogás és vak szerencse.

5.etap: 400km, Vegas – LA (Valencia): Six Flag Magic Mountain: ha még nem lennénk majd holt fáradtak, akkor itt a végén megválhatunk maradék belső szerveinktől, illetve azok tartalmától. Check the video!

6.etap: 2 nap LA, alakuló programmal

7.etap: 900km: LAX Terminál – Tucson: a király etap, a vegytiszta dögunalom, ráadásul sötétben. A reptéri könnyes búcsú után nyargalás hazáig az éjszakában…

A részletekkel majd jelentkezünk lehetőség szerint, elsősorban a Holiday Inn motel hálózat szolgáltatásaitól és fáradtságunktól függően! 

(Ez a 3 szó megjegyzem elég jó volt, de a kaktusz kapóra jött, jöhet a következő:))

 

Címkék: los angeles arizona phoenix michael las vegas nba hoki nhl grand canyon tucson monument valley phoenix la túra ronny & zs

A bejegyzés trackback címe:

https://arizona.blog.hu/api/trackback/id/tr721538659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoney Hill Billy 2009.11.24. 13:59:41

Helló,

én is vmi hasonló túrára ugranék át az államokba, egy Denver-San Francisco rallyra. Örülnék, ha egy két dolgot részleteznél majd:
- hotel és étterem árak a Canyon környékén és Vegasban, egyáltalán a Canyonhoz milyen közel lehet elfogadható árú szállást találni
- Vegas mennyire köti le az embert, ha max 200$-t akarsz eljátszani
- a car rentalok mennyire megbízhatóak
- milyen lehet az időjárás AZ-ban júliusban? alkalmas-e túrázásra?

Köszi a válaszokat

Neluril 2009.11.24. 16:10:32

Jó a cikk, de már nagyon várom a Philadelphia-Phoenix NHL meccsbeszámolót :)
Eddig azért nem írtam, mert akartam adni egy esélyt hogy más írja a 3 szót, de nem élt vele senki, úgyhogy íme:
- díszegyenruha
- child-services (vagy gyermekjólét... a pontos fordítás több mint 1 szó lenne)
- telitalálat

Klio_89 2009.11.24. 22:04:43

ez a zene minden csütörtökön elhangzik az egyetemen, mikor zárni készül a hely, eddig szerettem, de ettől kezdve, mindig a kaktusz-eset fog róla eszembe jutni. bár ma legalább egy reális, jó tanáccsal okosabb lettem; nem rúgok soha kaktuszba! a "lomha" jelző rá pedig elég relatív - ezen hosszan elmélkedtem:)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.25. 05:26:02

@Stoney Hill Billy: Helló! Amint lesz időm és energiám, írom a rally szakaszok posztjait, de ma kikészültem a királyetap végén a vezetéstől:)

Ajánlom addig a Grand Canyon túrás postokat, abból ez-az kiderül, de figyel majd az oldalt, és előbb-utóbb minden felkerül.

@Neluril: az egyikre már van is ötletem:) Lesz majd írás, csak a fenti okok miatt kissé el vagyok fáradva... De ami késik nem múlik, lehet már ma is összecsapok egyet lefekvés előtt.
süti beállítások módosítása