Végső állomás: Florida!

 2010.01.03. 02:24

Elérkezett a hab a tortán, vagy úgy is mondhatnám klasszikust idézve, hogy „the cherry on the top of the regular cherry on the cake of awesomeness”: 5 nap Floridában! Pontosabban inkább csak 3,5, ha levonjuk a repkedéssel és autózással töltött időt. Első látásra óriási ökörségnek tűnhet kifizetni a repjegyet 3,5 napért, valójában azonban kevés dolog volt, ami ennyire megérte az út során (legalábbis ebben reménykedek, hogy így lesz). Az uticél ugyanis Cape Canaveral, azaz a Kennedy Space Center. A legendák földje, a modern felfedezők szentélye, az emberi kreativitás és a műszaki tudományok monumentális, szögletes katedrálisa, és ami a legfontosabb: 7 éves korom óta a „hova akarok eljutni” listám örök első helyzettje. Tovább után néhány eddigi észrevétel, program, és más semmi egyelőre – mert lassú a net!

A szárnyas gépmadár – pontosabban 2 – a Tucson-Phoenix-Orlando útvonalon haladt. Nehezítette a dolgot, hogy január 1-én kora reggel viszonylag kevesen jönnek szóba, ha potenciális reptéri fuvar (kb. 15 mérföld a lakhelytől) kerestetik. Maradt tehát a tömegközlekedés, ami koránt sem – korán meg pláne nem - üdvözítő Tucson városában. Két járatot kellett igénybe venni, amelyek csatlakozásánál csak 5 perces ablak állt rendelkezésre (ez egyáltalán nem egy életbiztosítás a helyi viszonyok mellett). Ünnepnap lévén a buszjáratok 1 óránként „követték” egymást, így volt némi kockázat (reptér shuttle 50$...), plussz kellemetlenségként az út eleje egy jó 2-3 km-es gyalogtúra az első megállóig csomagostul. Szerencsére azonban minden óraműpontossággal érkezett, így időben értem ki a reptérre olyannyira, hogy a Sopranos következő epizódját is kényelmesen megnézhettem a laptopon, elütvén a várakozási időt. Reggel 11:25-kor hagytuk el Tucson-t, és helyi idő szerint 19:05-kor landoltunk Orlandoban (arizonai idő szerint 17:05). Az út minden részelemét az expedia.com-on keresztül foglaltam, aminek legnagyobb előnye, hogy egy csomagban lehet kapni repülőjegyet, bérelt autót és hotelt. A reptér alagsorában egymást váltják az autókölcsönző társaságok, így pillanatok alatt megkaptam az előre lefoglalt járművet, ami a legközelebbi garázs megadott helyén tartózkodott. Innen már egyszerű volt GPS-el megtalálni a hotelt, ami ezúttal nem a megszokott Holiday Inn lánchoz tartozik. Meg is látszik… nincs ingyen wifi (1 óra 2, 1 nap 8 dollár), nincs étterem, nincs reggeli, és az egész elég lepukkant. No de sebaj, aludni bárhol lehet, ágy meg van: 2 is szokás szerint...  (Phoenixben ugyanilyen szobát kaptunk öten.)

Orlando mesés hely, a szó legszorosabb értelmében: gyakorlatilag nem más ez, mind Disneyland és a ráépülő kiszolgálólétesítmények együttese. Mindefele vidámparkok, szórakoztató centrunok, hotelok, bárok, a híres Sea World, Disneyland különböző parkjai szerteszét, rengeteg program és látnivaló… Jól jellemzi a helyet, hogy 4 napot a parkok meglátogatása nélkül is sikerül hézagmentesen eltöltenem itt. Nyilvánvaló, hogy akár két-három hétre is tábort lehet verni a község határában…

Na de lássuk az én 4 napomat:

  1. 1.      ATX - Astronaut Training Xperience: a KSC határában lévőAstronauts Hall of Fame múzeum megtekintése, és részvétel az 5 órás űrhajós kiképzés programsorozaton, melynek keretében egy űrsikló veteránnal is lehet találkozni, aki válaszol kérdésekre, illetve tart egy előadást is. Ez zajlott ma, és eddig minden ok megvan az elégedettségre. Külön postot nem szánnék a dolognak, mert értelmetlen elválasztani a 2. nap programjától, mely…
  2. 2.      a Kennedy Space Center egész napos látogatása idegenvezetővel, csoportosan. Természetesen a legbővebb és így legdrágább túra került kiválasztásra, mely összesen 11 órát ölel fel, és mindenre kiterjed.
  3. 3.      Egyfajta levezető nap, azonban tartogat érdekességeket. Délelőtt az úgynevezett Boogie Creek Boat Ride élménye jön, mely nem más, mint a helyi mocsárvilág filmekből jól ismert, fura motorcsónakokkal történő felszántása és szemrevételezése. Délután – némi véletlen google link eredményeként – a Walt Disney Speedway oválján egy két üléses indy-car utasaként, egy profi versenyző mögött átéllhetem a 200 mérföldes száguldást… Ha be tudnak tuszkolni a cock-pit-be:)
  4. 4.      Ez még szervezés alatt áll, mindenesetre a gép 17:00-kor indul Denveren át Tucsonba…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arizona.blog.hu/api/trackback/id/tr331641068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása