Most, hogy már van némi képünk a városról - legalább dióhéjban -, a fokozatos közelítés elvét szem előtt tartva tovább közelítünk, és lemegyünk egészen az épületek szintjéig: következzenek a szálláshelyek, az egyetemi blokk és némi illusztráció azon tézishez, miszerint a Google Street View és a Google Maps az internet legzseniálisabb találmányai közé tartoznak. Tovább után képek, linkek és interaktív ablakok! 

/Mai zenei aláfestésként szóljon az Alexisonfire: Young Cardinals. Köszönet érte Zolikának, ez a banda tényleg elég ütős, bejött!:)/

 

Mint már említettem, Tucson egy főre jutó területe egészen döbbenetesen nagy. Ennek egyenes következménye, hogy a párhuzamos utcák rengetegében meglehetősen nagy távolságokat kell majd áthidalni, noha egy rally itiner elég egyszerű lenne az esetek többségében. Lássuk például a szerdai első út tervét a hoteltől az egyetemi adminisztráció székhelyéig: 

„Lépj ki a hotel ajtaján. Fordulj rá a 6. utcára. Menj egyenesen vagy 2 mérföldet. Megjöttünk.” 

Ne tévesszen meg tehát senkit a látszólag kicsi távolság a képernyőn, mindig vessünk egy pillantást a léptékre.  Amerikában minden messze van mindentől a mi felfogásunk szerint. (Ezen a ponton meg kell említsem, hogy egy Washingtonban élő és Londonban született leányzó a Facebookon kifejtette, hogy Tucson lényegében nem is tekinthető városnak, egy kis települést kell elképzelni házikókkal… ) 

Lássuk a térképet:


Nagyobb térképre váltás

 

Az A pont jelöli az első 3 nap szálláshelyét, a Hotel Tucson City Centert. Nem állítom, hogy olcsó (3 éjszaka, 200$), de a szolgáltatás minimum ígéretes: reptér transzfer, 50 méteres feszített víztükrű medence, high speed wi-fi, reggeli, esti ital, légkondi, városközpontban való elhelyezkedés. Gondolhatnánk, hogy jó hogy drága, ha ennyi minden van, de ez nem igaz. Itt ez az alap, egyszerűen nincs lejjebb. (Illetve van: éjszakánként 20$-ért egy tömeges diákszálló a préri határában, de hát 2 bőröndöt, laptopot nem szívesen tárol ott az ember, miközben egész nap ügyeket intéz). Ezen a ponton mutatnám be a Google Street Viewt azoknak, akik még nem ismerték eme briliáns találmányt:


Nagyobb térképre váltás

 

És ott állunk a hotel előtt, mi több a nyilakra kattintgatva sétálgathatunk a környéken szinte tetszés szerint, és a város térkép bármely pontjára rádobhatjuk kis sárga pacákunkat. Fantasztikus lehetőség nyaralások megszervezésére, hála ennek kikerülhetjük az olyan malőröket mint például: 

„-Közel van a tenger az apartmanhoz?

-         Természetesen, 200 méter.” 

Majd a helyszínen: vasúti sín, autópálya, szögesdrót, magánterület, sziklafal… a tenger valóban 200 méter, de valójában a strand 2 kilométer még délebbre. – megtörtént eset alapján: true story! 

B pontunkban helyezkedik el a „The Reserve at Star Pass. Ez a – kapaszkodjunk bele valamibe – „kollégium”. Kicsit pontosabban egy magánintézmény, amelyben egyetemistákat szállásolnak el: összesen valamivel több mint 1000-t. Mielőtt megint azt hinnénk, hogy befizettem a legnagyobb luxusra, hangsúlyoznám, hogy ez körülbelül a legolcsóbb hasonló jellegű komplexum volt. A medence, légkondi konditerem, wi-fi, játékterem abszolút szériatartozék. Ajánlom mindenkinek a felesleges szócséplés helyett a galériát. Remélem a valóságban legalább fele olyan lélegzetelállító mint a képeken. Maga az apartman 4 fős, mindenkinek külön hálóval, közös – plazma TV-s – nappalival és konyhával, valamint 2(!!) fürdővel. (Van 4 háló+4 fürdős létesítmény is). Az egész jóval 100 négyzetméter feletti alapterületű, és teljesen felszerelt. Odakint medence, fedett és kivilágított kosárpálya, tenisz pályák, stb. /A foglalás viszontagságairól, és Ms. Lauren Chavez-ről, a segítőkész ügyintézőről majd még megemlékezek később/


Nagyobb térképre váltás

 

A C pont jelöli a hatalmas egyetemi területen az Aerospace and Mechanical Engineering tanszék épületét. Ez jelenti majd szűkebb „munkahelyemet” az egyetemen belül, de ez már egy későbbi történet…


Nagyobb térképre váltás

 

Napi aktualitások: (ide olyasmi kerül, ami nem amerikás dolog, de a nap folyamán történt/történik, tehát kb. bármi) 

Megemlékeznék Dider Drogba tegnapi 92. percben lőtt győztes góljáról, ha valaki lemaradt volna…

 

…valamint ez úton kívánok Boldog Születésnapot Zsocának (plusz némi szerencsét és jobbulást is) és Lacinak ezúttal még csak 200km távolságból:)

Boci előtt pedig tisztelegnék minden idők legbetegebb tőle hallott szóviccének közreadásával. Fájni fog!

"Őserdei zenebolt. Bemegy a vásárló.
-Jó napot, kérek egy húrt.
-Hát az nincs de itt ez a gorilla hallgassa meg milyen jól peng.
-Azt hiszem ez nem lesz jó, de akkor pedig egy dob kellene.
-Jöjjön ki.-mondja az eladó. Kimennek.
-Dobunk sincs de itt ez a gorilla hallgassa meg milyen jól kong.-és elkezdi ütni a gorillát.
-Köszönöm de ez se lesz jó, a viszontlátásra.

Mi a tanulság: Ben Hur, Kinn Kong a gorilla. "

Címkék: google maps tucson university of arizona hotel tucson city center the reserve ame department

A bejegyzés trackback címe:

https://arizona.blog.hu/api/trackback/id/tr141312754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolee 2009.08.17. 15:23:04

TÖBB infót Dave! Kapsz szkafandert is?:)

kt#11 · http://rudasfloorballteam.hu 2009.08.19. 00:15:25

Az a kollégium nem semmi... Sok sikert, majd nyomon követem ténykedésed :)
süti beállítások módosítása