"One thing, and one thing only...

 2009.09.01. 01:40

… Killing Nazis!” Ez a mondat a Brad Pitt által megszemélyesített Lt. Aldo Raine szájából már gyakorlatilag mindenkinek a fülében cseng, aki kicsit is érdeklődik a mozik iránt. Tegnap pihenőnapot tartottunk, amelynek keretében az egész napos alvás/fekvés/olvasás/fürdés mellett egy esti mozira szakítottunk időt, melyet a Quizno’s étterem felkeresése előzött meg. Tovább után némi reklám és más (majdnem) semmi! 

Estefele realizáltuk a medencében, félálomban, hogy ma bizony semmiféle éjszakai rendezvényen nincs se kedvünk, se energiánk részt venni. Ekkor jött az ötlet, hogy ugorjunk el egy moziba, így rögvest tárcsáztuk is Fernandot, valamint Luque-t, akiről közbe kiderült, hogy nem kevésbé hagyományos néven szólítják: Pablo! Tehát a továbbiakban Fernando és Pablo lesz a két fő mellékszereplő. Mivel sokszor együtt fognak szerepelni, így F&P-ként utalok majd rájuk. 

Mozi előtt elugrottunk a Quizno’s névre hallgató gyorsétterembe, ami talán a legjobb ár/érték arányt képviseli. Nem tudom, hogy otthon milyen a Subway, de itt szuper! Magam sem gondoltam volna. Persze itt mást jelent az olcsó, így otthon nyilván nem oda ugrik be az ember olcsó kajáért. Nos, ha a Subway a Toyota, akkor a Quizno’s a Lexus! Ráadásul, ha ketten ugyanazt rendelitek, akkor a második szendvics mindössze 1$, igen, jól hallották: 1$, csak most, csak önöknek! Az angol nyelv erre találta fel azt a kifejezést, hogy „Awesome!!!” Fejenként 4.60$-ért így gyakorlatilag végre hülyére ettük magunkat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egyszer nézzen be egy Subway-be. Ráadásul nem is műanyag, igazi kenyérben, igazi hús! A kép önmagáért beszél. És a „large” adag – itt legalábbis – tényleg large! 

A vacsi után felugrottunk F&P-hez. Fernando természetesen még felhívott egy adag lányt, akikkel szerdán találkoztunk, hogy nem akarnak-e moziba jönni. Sejtettem, hogy a 45 perccel a kezdés előtti hívás talán kevés lesz, és nem is kellett meglepődnöm. Utólag esett le mindenkinek, hogy az adott 4 lány Izraelből jött, és mi  Fernando egy második világháborús filmre akarta hívni őket. DC persze előtte már bepróbálkozott szembe szomszédainknál is, de a másnapi suli miatt már nem akartak jönni, ugyanis – dobpergés és tisztelgés az amerikai egyetemista elhivatottsága mellett -, még nem volt kész valami beadandó házijuk. Sebaj, még van 4 hónap, nem törtünk össze. 

A moziról: ugyan olyan mint otthon, csak valami 24 terem volt. A jegy 8$, ami nem lényegesen több az otthoninál, a forgalom ugyanúgy súrolja a 0-t. Gyakorlatilag negyedház sem volt. Egyetlen különbség: nincs hely a jegyen, oda ülsz, ahova érkezel éppen. A 9:05-ös filmre kb. 9:04:50-kor érkeztünk természetesen, és természetesen stresszes keletiként csak én aggódtam azon, hogy autózunk egy csomót és elkésünk… 

A film nem rossz, sőt: a maga módján jó. Le kell szögezzem, utálom Tarantinot, és nekem még a Ponyvaregény is csak egy értelmetlen zagyvaság volt, mely többek közt azért nem fér be minden idők 3 legrosszabb sikerfilmje közé, mert esetemben a Kill Bill 1-2 elvisz két helyet kapásból. Fel voltam készülve a legnagyobb brutalitásra is: gondoltam Tarantino most aztán végképp elszabadulhat, hiszen mégiscsak háborús film. De nem! Az akciójelenetek nagy részét már láthattuk a trailerekben. A film alig néhány jelenetből áll, parádésan megírt párbeszédek, és óriási színészi alakítások jellemzik. A történelemhez a világon semmi köze. Az elején még idegesített Goebbels ábrázolása, de a végére kiderült, hogy ez egyrészt a legkevesebb, másrészt célja volt. Összességében helyenként véres, helyenként vicces film remek monológokkal, aki szereti az ilyesmit, annak tudom ajánlani. Nem tudom szinkronizálják-e, de angolul érdemes látni, mert tényleg jók a szereplők. Brad Pittet mondjuk nehéz volt követni helyenként, akkora akcentussal nyomta a szerep miatt.

 

A nézőtéri nevetések időzítéséből (a mi 4-esünk és a többi amerikai lakosé erősen nem volt szinkronban) azért kiderült, hogy ez a Világháború dolog nem ugyanazt jelenti itt és Európában…

 

Összességében kellemes, pihenős nap volt, mely azért így is megint hajnali 1-ig tartott.

 

Címkék: mozi dc fernando pablo quiznos

A bejegyzés trackback címe:

https://arizona.blog.hu/api/trackback/id/tr331352125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása